Ai että! Syksyllä on tullut mehukkaita uutisia oikein satamalla. Kansa raivostui siitä, että nuori nainen osti siivouspalveluita, ja sitähän sitten puitiin medioissa ja sosiaalisissa medioissa toista viikkoa. Muita uutisaiheitamme ovat kolmekymppisten muuttuneet elämäntavat, kansanedustajien käytöstavat sekä se, että 1970-luvulla kyhätty Voyager 2 käy ja kukkuu ulkoavaruudessa, mutta pölynimurit ja älypuhelimet ne vaan hajoavat parissa vuodessa.

Nainen osti siivouspalveluita – kansa raivostui

Nuori nainen kertoi Iltalehden haastattelussa käyttävänsä omia rahojaan arkensa helpottamiseen ja jonkun muun työllistämiseen; tässä tapauksessa siivouspalvelun ostamiseen. Nyt jo suljetussa kommenttikentässä kansa raivostui. Naista nimiteltiin, hänen kykeneväisyyttään vaimoksi epäiltiin ja samalla ihmeteltiin, miten nainen edes kehtaa menetellä noin.

Aivan.

Se on meinaan sillä tavalla, että on väärin käyttää rahaa elämänsä helpottamiseen, varsinkin jos on nainen. OIKEA NAINEN herää joka aamu kello 4.30, hakee joesta vettä, keittää omille ja naapurin kakaroille puurot, tiskaa ja pyykkää sen jälkeen käsin ja käväisee saunassa synnyttämässä. Sen jälkeen hän menee töihin, jotta voisi maksaa veroja valtion kassaan. Jos olet nainen ja toimit muulla tavalla, olet uusavuton, laiska sekä häpeäksi etkä varsinkaan ole vaimomateriaalia.

Tilastokeskus selvitti: 30-vuotiaat elävät eri tavalla kuin 30 vuotta sitten –  onko maailma muuttunut?

Tilastokeskus tutki vuoden 1987 ja vuoden 2017 30-vuotiaita. Kolmessa vuosikymmenessä avioliiton suosio on romahtanut, opiskelijoiden määrä kasvanut ja työelämässä olevien määrä pienentynyt: Vuoden 1987 ikäluokassa oli noin 77 000 sukupolvensa edustajaa, joista 84,3 % oli työelämässä. Vuoden 2017 ikäluokassa oli noin 67 000 sukupolvensa edustajaa, joista työelämässä oli 75 %.

No siitä tuli sitten muutama kysymys mieleen.

Katosivatko työpaikat johonkin? Muuttuiko elinkeinorakenne sellaiseksi, että se vaatii pidempää kouluttautumista? Tienaavatko naiset ja miehet nykyään tasapuolisemmin, jolloin omaisuuden jakamiseen ja elatusvelvollisuuteen perustuvaa avioliittoa ei pidetä merkityksellisenä? Onko Neuvostoliitto romahtanut jossain välissä? Voivatko nämä kaikki seikat (tai ei se Neuvostoliitto) yhdessä vaikuttaa vauvakatoon ja y-sukupolven ahdistukseen?

Eduskunnassa mölistään pahemmin kuin aamuöisessä taksijonossa pikkujouluaikaan

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen kertoi Hesarille, kuinka äänenpainot ja puhetavat eduskunnassa ovat koventuneet, kuinka täysistunnot vaativat pahempaa kurinpitoa kuin lauma ylivilkkaita nousuhumalaisia fukseja ja kuinka edustajat monesti ylittävät perustuslain rajat.

Joo.

Nyt ei onneksi olekaan käsillä kuin akuutti kriisisuma: uusi taantuma, ympäristökriisi, hyvinvointivaltion rahoituskriisi, eläkekriisi ja syntyvyyskriisi. Ei siinä. Mielihyvin jätän näin osaavan jengin käsiin kaikkien kriisien ratkaisemisen.

42 vuotta sitten avaruuteen laukaistu Voyager toimii edelleen – toisin kuin älypuhelimesi, joka hajoaa varmasti

Kaikkia avaruusnörttejä ilahdutti uutinen siitä, että Voyager 2 on todella jättänyt aurinkokuntamme ja lähettänyt sieltä jostain dataa. Alus lähettää meille tietoja siihen asti, kunnes sen voimanlähde hiipuu. Sen jälkeen se seilaa tyhjyydessä ikuisesti ja tulee kestämään kauemmin kuin planeettamme.

Siitä heräsi sitten muutama ajatus.

Jo oranssinruskealla ja leveälahkeisella 1970-luvulla ihmiskunnalla oli hallussaan tieto ja taito vuosikymmeniä avaruudessa kestävän vekottimen rakentamiseen. Miten voi olla mahdollista, että tämä niin taitava ihmiskunta ei silti pysty rakentamaan kestävää älypuhelinta, kestävää pölynimuria tai kestävää pesukonetta? Ja miksi kukaan ei enää käynnistä vastaavia avaruusohjelmia? Kaipaan sellaisia.

Lue myös:

3 vastausta artikkeliin “Noin kuuden viikon uutiskooste: Nainen osti siivouspalveluita – kansa raivostui”

  1. Heini Maksimaisen Vauvattomuusbuumi antaa äänen lapsettomille – Kohtisuora avatar
  2. Tiina avatar

    Minulta meni tuo uutinen täysin ohi mutta voin kuvitella, että kommenttikentässä on paljon päätä pyöritelty kun nuori nainen käyttää siivouspalvelua kotinsa siivoamiseksi. Maailma muuttuu mutta periaatteet ja ajatukset eri asioista kuten siivouksesta voivat juurtua tiettyyn aikakauteen. Minulla on kaksi ystävää ketkä siivouspalvelua käyttävät Keravalla lapsiperheen arjen helpottamiseen. Mielestäni hyvä ratkaisu ja aikaa jää vanhemmilla myös muuhun kuin siivoamiseen lapsien nukuttamisen jälkeen.

    Liked by 1 henkilö

    1. Saila avatar

      No sepä juuri! Itsekin arvostan aikaa, ja jos sitä saa palveluita ostamalla, niin sehän on maailman paras ostos!

      Tykkää

Jätä kommentti