Nainen, tee neljä lasta isänmaalle ja lakkaa elämästä väärin

andressa-voltolini-202193-unsplash
Nainen, älä haaveile auringonlaskussa vaan elä oikein! Kuva:
Unsplash

Noniin.

Nyt olemme vuoden päivät lukeneet uutisia alhaisesta syntyvyydestä, synnytystalkoista, heikkenevästä huoltosuhteesta ja siitä, että lykkääjän vauva maksoi 35 000 euroa. Lykkääjällä ei tässä journalismin kukkasessa tarkoiteta sitä, että nainen olisi poikkeuksellisen reippaasti lykännyt bebensä maailmaan vaan sitä, että hän oli tehnyt sillä tavalla väärin, että oli lykännyt lisääntymistä.

Lyhyesti sanottuna hän oli elänyt väärin. Viime aikojen uutisista sen on voinut lukea monta kertaa. Ihmiset elävät väärin, ja siksi niitä vauvoja ei tule.

Esimerkiksi minä, 30-vuotias korkeakoulutettu lapseton helsinkiläinen nainen elän niin monella tavalla virheellisesti ja yhteiskunnan kannalta turmiollisesti, että voin kertoa ihan kokemusasiantuntijana, millä tavalla eletään väärin. Kannattaa poimia nämä vinkit talteen!

Suurin virhe on se, että naiset eivät osallistu synnytystalkoisiin tekemällä kolmea lasta itselleen ja neljättä isänmaalle. Se on anteeksiantamatonta. Jotkut jopa kehtaavat olla tekemättä niitä ollenkaan tai lykätä lapsentekoa. Naiset kehtaavat opiskella, tehdä töitä, matkustella, harrastaa, käyttää ehkäisyä, etsiä vakaata parisuhdetta ja säästää omaa asuntoa varten. Naiset eivät näiltä nykymaailman hömpötyksiltä, kuten älypuhelimilta, vain ymmärrä yksinkertaisilla naisaivoillaan, että heidän ensisijainen roolinsa olisi olla kohtu, joka tuottaa uusia veronmaksajia.

Mutta arvatkaa mitä? Väärin eläminen ei korjaannu lisääntymällä. Lisääntymiseen ja perhe-elämään vasta sitä väärin elämistä sisältyykin!

Kun olet raskaana, olet sitä todennäköisesti väärin. Sitten sinä synnytät väärin, laitat vaipat väärin, ruokit lastasi väärin, tuijotat lastasi silmiin väärin, nukutat lastasi väärin, ymmärrät lapsentahtisuuden, kiintymyssuhdevanhemmuuden ja lapsen vessahätäviestinnän väärin ja teet muutenkin nämä 7 yleistä virhettä, joiden olemassaolosta et tiennyt mitään.

Lapsen kasvaessa teet ne kaikkein yleisimmät virheet päiväkodin aloittamisen, älypuhelimen, kurahousujen, Prisman, lapsen harrastusten, Vilma-viestinnän, kaverisynttäreiden, muovilelujen ja joululahjojen kanssa.

Heikoimpina hetkinäsi syötät lapsellesi valmisruokaa yhdellä kädellä ja sometat toisella. Ja sehän on siis väärin.

Entäs ne 7 yleistä virhettä, joille en linkittänyt lähdettä? Ne ovat samaa sarjaa kuin se, että olet aina käyttänyt mäkkärin ketsuppikuppia väärin, avannut oven väärin, keittänyt kahvisi väärin, hengittänyt ilmaa väärin tai tehnyt nämä 23 yleistä virhettä elämässäsi samalla, kun teit aivan kaiken väärin. Ne ovat niitä virheitä, joista media kertoo sinulle päivittäin.

Ja jos jostain syystä olet luullut, että olet selvinnyt elämästäsi suhteellisen mukavasti, lehdistö tai politiikan sedät kyllä kertovat sinulle, että olet aina tehnyt kaiken täysin päin persettä.

(Laitetaan tähän nyt vielä semmonen disclaimeri, että kyseessä on sit ihan vitsihuumorijuttu, ja että lisääntyminen tai lisääntymättömyys on todella henkilökohtainen, ja monesti myös aika kipeä asia. Siksi siitä ei jaksaisi ihan joka päivä lukea otsikoita. Peace.)

17 thoughts on “Nainen, tee neljä lasta isänmaalle ja lakkaa elämästä väärin

 1. Mainiota! Kiitos Saila! 😀

  Näin 46-vuotiaana, omasta tahdosta vailla yhtäkään lasta, ei enää voi sanoa itseään lykkääjäksi, vaan suorastaan pahimman luokan väärintekijäksi. Tomusokeriksi ”kakun” päälle minulla on muuten ensi viikolla neuvola-aika hormoonikierukan vaihtoon seuraavaksi viisivuotiskaudeksi 😀

  Onneksi en seuraa uutisia. Lähtis varmaan tukka päästä pelkästä ärsytyksestä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ai että, sielläkin on siis eletty aivan totaalisen väärin! Ettäs kuule kehtaat! 😀

   Oon itsekin yrittänyt vähentää uutisten lukemista, mutta ehkä olen herkistynyt tälle lisääntymisaiheelle. Tuntuu, että se kiinnittää huomion päivittäin – ja aina niistä jutuista tulee paha mieli. Viimeisimpänä ärsyynnyin, kun mahtisonnit Sipilä & Rinne vitsailivat, kuinka ovat osansa tässä lisääntymisessä tehneet, että höhhöh vaan: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/686f1429-59a0-46d8-8179-407894b6a000

   Tykkää

 2. Hyvä ja hauska teksti!

  Tässä julkisessa lapsikeskustelussa mua nakertelee ihan kaikki. Se, että lapsia pitäisi tehdä huoltosuhteen vuoksi ja se, että sitten kuitenkin pitäisi heti jälkitarkastuksen jälkeen palata töihin. Ihanko oikeasti kuvittelevat, että alan tehtailla lapsia, jotta voin viedä heidät päiväkotiin reiluksi 8 tunniksi 9 kuukauden kilahdettua mittariin? No way.

  Liked by 1 henkilö

  1. Niinpä! Tässä keskustelussa on miljoona ulottuvuutta, ja niistä jokainen on vinossa. Teet väärin, jos pidät pitkän äikkärin, koska työurasi, eläkkeesi, ammattitaitosi ja koko maailmasi romahtaa! Teet väärin, jos palaat nopeasti töihin, koska lapsesi kiintymyssuhde vaarantuu, koska olet itsekäs ja urakeskeinen ja koska päiväkotiryhmät ovat suuria tai ainakin vääränlaisia. Aina teet väärin, mutta silti sinun pitäisi lisääntyä ja vähän äkkiä.

   Liked by 1 henkilö

 3. Loistava kirjoitus! Mä en kestä tätä että isot herrat kertoo miten pitäisi elää. Etenkään kun heillä ei ole hajuakaan millaista tavan kansalla on!

  Ja muutenkin, on jokaisen oma asia miten elää elämäänsä. Mulla on tästä itseasiassa kirjotus luonnoksissa! 😄

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s