Miksi sinunkin kannattaisi katsoa The Bold Typeä?

the bold type
Kat masinoimassa jälleen yhtä kampanjaa

Tv-sarja naistenlehden toimituksesta? Kyseessä on varmasti pinnallinen hömppä, huono Sinkkuelämää-kopio tai jotakin puolivillaista löpinää, jossa pääosaa näyttelevät muotivaatteet, luksuslaukut ja pari tyhjäpäistä hahmoa. Väärin. The Bold Type on riemastuttava ja nostaa kepeydestään huolimatta pinnalle ajankohtaisia ja merkittäviä aiheita.

Sarjan keskiössä on kolme ystävystä: omaa ääntään etsivä nuori toimittaja Jane, unelmien tavoittelun hintaa pohdiskeleva Sutton ja seksuaalisuuttaan etsivä Kat. Aiheina käsitellään esimerkiksi Janen kateissa olevaa orgasmia sekä osoitetaan, kuinka helposti internetissä saa naisvihaa levittävän trolliarmeijan kimppuunsa ja kuinka vaikeaa raiskauksen uhrin on saada oikeutta saati pystyä kertomaan kokemuksistaan.

Itse katsoin sarjaa myös mahdollisuuksien tasa-arvon näkökulmasta. Taloudellisesti turvallisia, mutta omien unelmiensa vastaisia ratkaisuja tehnyt Sutton painiskelee valintojensa kanssa. Köyhässä perheessä kasvaneen on vaikea heittäytyä unelmien varaan, kun taloudellinen turvaverkko ja vanhempien kontaktit puuttuvat. Ihastuksensa kanssa taisteleva Kat joutuu huomaamaan, että rakastuminen naiseen on sekä hämmentävää että haastavaa. Katin ihastuksen kohde Adena osoittaa, että lesbon musliminaisen mahdollisuudet ovat paljon kapeammat kuin valtaväestön.

Vakavat aiheet on paketoitu muotivaatteisiin, hienoihin kampauksiin ja täydellisiin meikkeihin. Minulle sellaisten katseleminen on arjen karkkia, josta tulee hyvä fiilis. Siksi The Bold Type oli positiivinen yllätys.

The Bold Typen ensimmäinen kausi Yle Areenassa nyt. Joko sinä olet katsonut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s