#vainsinkkujutut

Aikaisemmin kirjoitin, kuinka olen selvinnyt flunssan pahimmasta muodosta, eli sinkkuflunssasta. Sinkkuflunssan loppuvaiheen houreisiin kuuluu esimerkiksi perintöhopeoiden miettiminen, mikä toimikoon vihjeenä siitä, kuinka vakavasta taudinkuvasta on kyse.

Mutta kyllä se sinkkuus voi synnyttää muitakin ajatuksia ja oivalluksia. Vaikka tällaisia:

 • Voit nukkua yösi rauhassa, koska kukaan ei kuorsaa vieressäsi.
 • Voit valvoa yösi rauhassa surren, koska kukaan ei ole vieressäsi.
 • Voit alkaa kartoittaa nuorempia sukulaisnaisiasi tulevaisuuden seuraneidin roolia varten. Seuraneiti istuu luonasi ja lukee sinulle Katekismusta ääneen. Kun torkahdat ristipistotyösi ääreen, hän livahtaa pois vähin äänin.
 • Voit nauraa katketaksesi, kun potentiaalinen tulevaisuuden seuraneitisi postittaa sinulle seuraavan magneetin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Voit riemuita siitä, että sinulla on paljon aikaa vain itsellesi ja omille harrastuksillesi. Loputtomasti aikaa.
 • Kiroilet ruokakauppojen pakkauskokoja ja sitä, että sinkkuboksisi jääkaapin pakastelokeroon ei mahdu sitten yhtään mitään. Paitsi että jostain syystä sinne mahtuu pyttipannun jämät, joita et koskaan syö.
 • Sinun ei tarvitse siivota lattialta kenenkään muun sukkia tai kalsareita.
 • Voit käydä erittäin nuoren henkilön kanssa seuraavan sananvaihdon: ”Onks sulla poikaystävää?” ”Ei.” ”Vähänkö sulla on köyhä elämä.”
  • Voit sen jälkeen käyttää aikaa siihen, että mietit, kuinka hävytöntä nuoriso nykyään on.
 • Voit seurata ystäväpiirisi vakiintumista ja keksiä elämästäsi erilaisia metaforia, jotka liittyvät mm. tuolileikkiin (joku jää ilman) tai siihen, että kukaan ei halua ottaa viimeistä.
 • Voit miettiä, että elämä on kuitenkin ihan tosi jees, ja se jos mikä on tärkeää.

2 thoughts on “#vainsinkkujutut

 1. Taas erinomaisen hauska postaus ja niin totta. Samaistun näihin vahvasti, ei niistä omista sinkkuajoista nyt niin kauaa ole ja sitä kesti sen neljännesvuosisadan, että ei se hevillä unohdu! Nyt toisaalta perheellisenä toisinaan kaipaan sitä, ettei tarvitsisi siivota kenenkään sukkia ja kalsareita ja sitä, että olisi aikaa vain omille harrastuksille. Toisin sanoen siis aina ihminen kai kaipaa sitä, jota ei ole, vaikka olisinkin pääosin tyytyväinen elämäänsä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos 🙂 Niinhän se on, että välillä on vaikeaa olla tyytyväinen omaan elämäntilanteeseen, vaikka kaikki hyvin olisikin. Muistan aikoinani tuskailleeni, että ”KUN NYT JOSKUS SAIS NUKKUA YKSIN JA HERÄTÄ SILLOIN KUN ITSE HALUAA”. Ja no nyt on ollut ilmassa sitä, että ”NO EI SE TOISEN KANSSA NUKKUMINEN NIIN PAHA JUTTU OLISKAAN” 😀 Kriisejä, kriisejä everywhere – tosin onneksi ne ovat ohimeneviä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s