Näin eroat tyylikkäästi

Aiemmasta kirjoituksestani on ehkä käynyt ilmi, että olen varsinainen mestari ihmissuhteissa. Hallitsen sekä vaikutuksen tekemisen jalon taidon että myös tyylikkään tavan erota. Lisäksi minulla on takataskussani monia muita hyviä ihmissuhdetärppejä, kuten oksentaminen Tinder-treffeillä, päin seinää käveleminen hyvännäköisen henkilön takia sekä toivoton rakastuminen väärään ihmiseen. Mutta näistä ehkä myöhemmin, koska nyt keskitytään eroamiseen taiteenlajina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä siis käteviä, tosielämässä hyväksi todettuja erovinkkejä, joita saa vapaasti käyttää, kopioida ja varioida:

  1. Kun omat ongelmat (esimerkiksi ihmisenä kasvaminen, maailmankatsomuksellinen kriisi, atooppinen ihottuma ja kaksikymppisyys) kasvavat liian suuriksi, on aina kätevää nostaa kytkintä. Tässä vaiheessa on tärkeää viljellä sellaisia lauseita kuten tämä ei johdu sinusta vaan minusta ja että minä tarvitsen nyt vähän aikaa selvittääkseni, kuka oikein olen. Sen jälkeen selvität kuka olet muuttamalla soluasuntoon, irkkaamalla iltaisin, opiskelemalla hulluna ja miettimällä koko ajan kuka minä oikein olen, miksi edes opiskelen jotain hemmetin kirjallisuutta, onko siinä muka järkeä, tuleeko minusta edes ikinä mitään.
  2. Kun teette eropäätöksen, se on hyvä tehdä ikimuistoisessa paikassa, esimerkiksi puhelimitse silloin, kun olet kavereidesi kanssa Ilosaarirockissa. Keskustelun jälkeen tapahtumat saattavat edetä vaikkapa näin: on se pimein hetki aamuyöstä, on sumuista ja märkää ja ympäri leirintäaluetta levittäytyneitä bileitä siellä täällä. Poistut teltasta hammasharja kädessä ja suuntaat vesipisteelle, koska suuhygienia, siitä huolehditaan myös eron hetkellä. Matkan varrella ohitat seurueen, joka hoilaa kovaan ääneen Adelen Someone like youta. Yhdyt lauluun ja tajuat, kuinka surrealistista on seistä keskellä märkää ravirataa hammasharja kädessä laulamassa outojen ihmisten kanssa. Olo tuntuu kevyeltä ja kamalalta samaan aikaan.
  3. Kun olet seurustellut luokkatoverisi kanssa kaksi viikkoa siten, että olette lähetelleet tunneilla lappuja ja käyneet yhdessä kirjastossa, mutta kaikki tuntuu koko ajan ahdistavalta ja väärältä, kannattaa käyttää tämä ei nyt oikein toimi -kortti eräällä välitunnilla. Sen jälkeen voit mennä kotiin kuuntelemaan Backstreet Boysin I want it that wayta korvalappustereoistasi (huom. c-kasettisellaisista) ja unelmoimaan Leonardo DiCapriosta.

Jos jossain vaiheessa erojen hetkillä tulee sellaisia fiiliksiä kuten mä en koskaan enää löydä ketään ja mä kuolen yksin ja mun kissat syö mun ruumiin, koska ei ole ketään, joka löytäisi sen ei kannata huolestua. Dear Ekikin sanoisi sen olevan ihan todella normaalia ja osa ihmisenä kasvamista ja elämää ja että voit odotella rauhassa, sillä lopulta tämäkin vaihe elämää menee ohi.

Ps. mulla ei ole kissoja, olen allerginen. Muuten olisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s